Arvikatravet


Arvikatravet är en av landets få 800-meters banor. Banbredden uppgår till 19,2 meter vid starten för 1 700 meter (publiksidan) respektive 2 100 meter (bortre långsidan). Travbanan sticker ut lite till skillnad från landest andra banor då man har ett upplopp som mäter endast 114 meter. Här är tätposition avgörande och det är ytterst svårt för köhästarna att ta något på ledarduon över det korta upploppet..

Arvikatravet är en av landet sommarbanor och här kan man komma travet nära inpå om man gör ett besök en dag när det körs trav.

Arvikatravet har inte openstretch och använder sig inte heller av vinklad startbilsvinge utan kör trav på traditionellt vis, som det gjorts under alla år och det är troligen i denna form som det kommer fortsätta.

Anläggningen drivs av Wermlands Trafvarsällskap vilket bildades redan 27 februari 1882. Travbanan anlades på 50-talet och Wermlands Trafvarsällskap är landets äldsta sällskap. Arvikabanan är en av flera travbanor i travtäta Värmland där travet har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden.


ewa.stolpe@arvika.travsport.se