Akutväska för hästvälfärd

Nu sätter Travhästägarna och Agria tillsammans med landets banor hästen i centrum.Tillsammans med samarbetspartnern Agria har Travhästägarna satsat på en akutväska avsedd för häst. Väskan kommer att finnas på inskrivningen på landets alla travbanor.


– Vi tycker det är viktigt att vi också gör något konkret som kan komma våra travhästar till nytta om olyckan skulle vara framme, säger Mikael Melefors, ordförande för Travhästägarna.

Akutväskan innehåller det som krävs vid olyckshändelser eller sjukdom då en häst skadas och behöver tas omhand akut. Väskan är kompletterad med råd och anvisningar hur man kan agera i olika situationer om olyckan varit framme.
Den lokala hästägarföreningen på varje bana kommer att ansvara för att väskan alltid är välfylld.

Här kan du läsa mer om Agrias akutväska.

Satsningen på väskan är en del i det samarbetsavtal som Travhästägarna tecknat med Agria. Avtalet ger också alla som är med i Travhästägarna 10 procents rabatt på alla hästförsäkringar.
Handlar det dessutom om en nyteckning av försäkringen utgår 100 kronor per försäkring till den lokala hästägarföreningen om försäkringstagaren är medlem i föreningen!

Publicerad tisdag 18 februari 2020. ewa.stolpe@arvika.travsport.se